Home Artikelen Seks als de ultieme work-out? Dit is het calorieverbruik per minuut

Seks als de ultieme work-out? Dit is het calorieverbruik per minuut

3 minuten leestijd
0
0
voeten

Ga jij een aantal keer per week naar de sportschool of heb je een andere work-out gepland? Beter duik je met je partner het bed in of zoek je een andere plek voor een goede vrijpartij. Dit is namelijk een goede work-out voor je hele lichaam.

Spieren trainen

Tijdens de seks doet je hele lichaam mee, alle spieren worden aan het werk gezet. Volgens een onderzoek van M. Aunger (fysiotherapeut) blijft tijdens de seks geen enkele spier onbenut. Hij zegt dat alle 657 spieren aan de beurt komen. Dit betekent dat je dus tijdens de seks in Ć©Ć©n keer al je spieren traint. En eigenlijk is dit dus beter dan een uur in de sportschool waarbij je je alleen richt op benen, armen of schouders. Vooral wanneer jullie verschillende standjes uitproberen, worden de spieren telkens weer op een andere manier geprikkeld.

Conditie

Seks is een inspannende bezigheid en dus goed voor je conditie. Als bewegingsadvies wordt er dagelijks 30 minuten aangegeven. Een gemiddelde vrijpartij duurt tussen de 20 en 30 minuten wordt aangegeven op Mens en Gezondheid. Seks is een fijne manier om aan die 30 minuten beweging per dag te komen. Ook voor je conditie zit er verschil in het gebruik van standjes.

Sommige standjes, zoals de kruiwagen, kosten meer inspanning en vraagt meer conditie dan een missionarisstandje. Leuk om te variƫren, zo houden jullie het niet alleen spannend, maar zo daag je je lichaam ook sportief uit.

Calorieƫn verbranden met seks

Calorieƫn verbranden met seks is dus mogelijk en ook is het een interessante manier om aan meer beweging te komen. Maar hoeveel calorieƫn kun je ermee verbranden? Volgens onderzoek zijn het vooral de mannen die er de meeste calorieƫn mee verbranden. Zij verbranden er 100 calorieƫn mee, terwijl dat getal bij vrouwen op 69 ligt.

4.2 calorieƫn per minuut

Maar zoals je waarschijnlijk wel begrijpt, ligt het gemiddelde calorieverbruik bij iedereen op een ander punt. Hoeveel je doet in bed, of waar dan ook, is belangrijk voor het aantal calorieƫn die je verbruikt. Het is dus per persoon verschillend hoeveel je verbrandt en dat heeft ermee te maken hoe actief je bent tussen de lakens en hoelang jullie de liefde met elkaar bedrijven. Volgens onderzoek kun je als gezonde jongvolwassene in ieder geval een gemiddelde aanhouden van 4.2 calorieƫn per minuut.

Goed voor je gezondheid

Regelmatig vrijen zorgt dus voor een betere conditie en sterkere spieren, dit heeft al invloed op je gezondheid. Maar daarnaast het is ook nog eens goed voor je gezondheid, omdat seks een boost geeft aan je immuunsysteem volgens Dr. Egler en volgens onderzoeken gedaan door de bekende Harvard universiteit.

Geen partner in beeld? Ook dan kun je seksueel actief zijn, maak gebruik van seksspeeltjes zoals dildo’s of een pocket pussy. Het komt niet in de buurt van het calorieverbruik van een “normale” portie seks, maar het is nog altijd beter dan geen seks.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

5 tips voor betere CrossFit-prestaties

CrossFit, een high-intensity fitnessprogramma, combineert gewichtheffen, atletiek en gymna…