Home Artikelen 7 manieren waarop je lekker kunt ruiken in de sportschool

7 manieren waarop je lekker kunt ruiken in de sportschool

4 minuten leestijd
0
0
barbell man

Mensen ruiken van nature niet naar vanille of lavendel. Als mensen van nature een geur bij zich dragen, dan hebben we het al snel over de geur van zweet. Vooral wanneer je sport ontkomt bijna niemand eraan om naar zweet te ruiken – welke deodorant je ook hebt. Het is dus normaal om een ​​beetje te stinken tijdens een intensieve training.

Wat je ruikt tijdens een training wordt veroorzaakt door natuurlijke menselijke functies. Je lichaam laat vocht ontsnappen om je af te koelen. Daarom zweet je op warme zomerdagen of tijdens het sporten wanneer je lichaamstemperatuur is gestegen. Maar het is geen zweet waardoor je stinkt, want de zweet zelf is geurloos.

Om lekker te ruiken tijdens je bezoekje aan de sportschool is het goed om beseffen dat de herkenbare sport-stank veroorzaakt wordt door bacteriën. Onaangename geurtjes ontstaan door de bacteriën die op de huid leven en die het zweet afbreken. Lekker ruiken tijdens het sporten bestaat dus voor een groot deel uit het bestrijden van deze bacteriën zodat deze geen kans maken om een penetrante lichaamsgeur te veroorzaken. We vertellen je meer over zeven manieren om lekker te ruiken tijdens het sporten.

1. Let op wat je eet

Wat je eet is van invloed op hoe je ruikt. Daar komen we allemaal achter na een maaltijd met te veel knoflook – een dag na de maaltijd kun je er nog naar ruiken. Let dus op wat je  eet, aangezien je eetgewoonten een grote invloed kunnen hebben op je lichaamsgeur. Als je veel zweet, vermijd dan vooral voedsel met uien, knoflook, gekruid voedsel en al het andere voedsel dat onaangename geuren kan veroorzaken.

2. Douche vóór het sporten

Natuurlijk is een douche ná het sporten het meest logisch. Maar als je gevoelig bent voor lichaamsgeuren, neem dan een douche vóórdat je gaat sporten. Naast dat het je zweet van de werkdag verwijdert, geeft het je ook een fris gevoel en vertraagt ​​het ook nog eens de groei van bacteriën.

3. Gebruik anti-transpirant

Als je van jezelf weet dat je veel zweet tijdens het sporten, dan is een anti-transpirant een van de beste oplossingen. Want hoe minder je zweet, hoe minder de bacteriën aan het werk kunnen gaan met je zweet. Anti-transpirant zijn speciaal ontworpen om je lichaamsgeur onder controle te houden.

4. Draag geen oude sportkleding

Als we het over lekker ruiken hebben tijdens het sporten, dan gaat er niets boven een nieuw shirt dat net uit de verpakking komt. Het is nog zweetloos, wat altijd helpt om geuren te verminderen. Nu is het voor de meeste mensen niet mogelijk om elke training een nieuw shirt te kopen, maar het zegt je wel dat je niet te lang moet doorgaan met kleding waarin je bepaalde geuren hebt geroken.

5. Gebruik een spray

Als je merkt dat je voeten snel beginnen te ruiken, dan kun je voor het sporten een spray gebruiken die de transpiratie tegengaat. Breng de spray aan op de voetzolen, tussen de tenen en laat het goed inwerken, wat helpt tegen zweetvoeten. Combineer dit eventueel met een middel die je schoenen vrijhoudt van micro-organismen. Dat is in het kort hoe je stinkende schoenen kunt verhelpen.

6. Kies de juiste kleding

Sportkleding speelt een belangrijke rol in het beheersen van lichaamszweet. Waarschijnlijk voel je je sportiever of aantrekkelijker als je strakke kleding draagt, maar dat is vaak niet beter voor je lichaamsgeur. Dergelijke kleding zal eerder leiden tot lichaamsgeur. Een betere keuze is ademende kleding.

7. Neem een handdoek mee

Gebruik handdoeken om je zweet mee te deppen en de zweetplekken af ​​te drogen. Het voorkomt dat deze zweet zich kan nestelen in je kleding, zodat ze niet gaan stinken. Neem dus altijd een handdoek mee om je zweet mee op te vangen.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

5 tips voor betere CrossFit-prestaties

CrossFit, een high-intensity fitnessprogramma, combineert gewichtheffen, atletiek en gymna…