Home Artikelen FitBike: kenmerken, voordelen en alles wat je moet weten

FitBike: kenmerken, voordelen en alles wat je moet weten

8 minuten leestijd
0
0
vrouw hometrainer

Wil je graag wat meer bewegen, maar ga je liever niet naar de sportschool? Dan is een hometrainer vaak één van de eerste apparaten waar we aan denken. Omdat prijzen voor een goede hometrainer nogal uiteen kunnen lopen zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten wanneer je er één aanschaft. Een absolute aanrader is het merk FitBike.

FitBike staat bekend om haar geweldige kwaliteit en scherpe prijzen. Zo biedt het merk zowel verschillende soorten hometrainers, als ook spinningfietsen aan. FitBike is niet alleen ontzettend populair om te enorm goede kwaliteit, maar ook het design is enorm aantrekkelijk. Waar de meeste fietsen grauw en grijs zijn, is de FitBike dit absoluut niet! Dus loop jij met het idee om een een hometrainer of spinningfiets aan te schaffen, dan is het goed onderstaande artikel rustig door te lezen.

Kenmerken

Wanneer je kiest voor een fiets met verschillende opties, dan is de FitBike Race Magnetic Pro een absolute aanrader. Deze spinningfiets kenmerkt zich door het prachtige design en de vele opties die deze fiets biedt. Wel is het goed te weten dat wellicht voor de beginners onder ons de keuze voor de FitBike Ride 5 wellicht een ietwat verstandige keuze is. Deze fiets is te vergelijken met een hometrainer, alleen dan net een stuk beter, mooier en geavanceerder.

Als we alleen al kijken naar het design van deze fiets, dan is deze in tegenstelling tot veel andere fietsen een ware lust voor het oog. Het design van FitBike kenmerkt zich door het ergonomische design en de strakke stijlvolle afwerken. Door het ergonomische design, zal je al snel merken dat je op de FitBike doorgaans een stuk comfortabeler zit dan op de meeste andere hometrainers in z’n soort.

Verschillende trainingsprogramma’s

Het grote voordeel aan de FitBike fietsen, is dat ze beschikken over tal van trainingsprogramma’s. Waar de FitBike Ride 5 er maar liefst 18 tot z’n beschikking heeft, is deze fiets geschikt voor zowel beginner als gevorderde. Het gebruik van programma’s is essentieel om jezelf gemotiveerd te houden. Je kunt je namelijk heel goed voorstellen, dat wanneer jij enkel en alleen zonder weerstand fietst, je dit op een gegeven moment natuurlijk wel zat bent.

Door de verschillende programma’s te gebruiken, kun je volledig zelf bepalen waar voor jouw die desbetreffende training de focus op ligt. Zo kun je kiezen voor een training op basis van je hartslag, maar zijn er ook tal van voorgeprogrammeerde programma’s die je helpen een bepaald niveau te kunnen bereiken.

Display

Het oog wil natuurlijk ook wat, dus wanneer je aan het trainen bent, wil je je prestatie op de voet kunnen volgen. Doordat deze FitBike fietsen zijn uitgerust met een luxe kleuren LCD, kun je eenvoudig en overzichtelijk alles zien wat er op dat moment gebeurt. Zo kun je zien hoe snel je gaat, hoe lang je al bezig bent en bovenal hoeveel je überhaupt al hebt verbrandt. Door de uitgebreide data kun je exact zien hoe je ervoor staat en of je nog wel op schema ligt. Vooral wanneer je gebruik maakt van één van de vele programma’s is het inzien van je prestaties een essentieel onderdeel om te zien hoe het gaat.

Hartslag

Voor een duursporter is de hartslag allesbepalen. Dit geldt ook voor het fietsen op de FitBike. Waar je met de meeste hometrainers allerlei extra zaken moet aansluiten, heeft deze FitBike de hartslagsensoren gewoon in het stuur zitten. Je kunt dus eenvoudig je hartslag gedurende je training in de gaten houden, zodat je exact kunt monitoren of er wellicht nog een paar extra rotaties in zit. Daarnaast is het voor de hartslagtraining natuurlijk een essentieel onderdeel, dat je hartslag accuraat kan worden gemeten. Zo kun jij op basis van je hartslag exact zien wat je prestaties zijn.

Eenvoudig te verstellen

Iedereen heeft natuurlijk een andere maat voet. Vooral wanneer je de FitBike samen met je partner gebruikt, dan is het wel zo fijn dat je alles kunt instellen zoals jij dat fijn vindt. Je kunt het zadel eenvoudig op de gewenste hoogte verstellen, maar ook de voetriemen zijn gemakkelijk in grote verstelbaar. Zo kun je de fiets dus volledig naar wens afstellen, zodat niets je meer in de weg staat om een perfecte workout af te leggen. Het enige wat je nog even moet doen, dat is het kiezen van het juist trainingsprogramma en je kunt beginnen.

Verplaatsbaar

Ondanks dat het apparaat een flink gewicht heeft, is hij door de aanwezigheid van transportwieltjes eenvoudig van z’n plek te rijden. Vooral wanneer je fiets wanneer je deze niet gebruikt in de hoek hebt staan, kan het zonder wieltjes al een workout op zich zijn om deze te verplaatsen. Met deze handige wieltjes kun jij dus de FitBike eenvoudig naar iedere gewenste plek in de ruimte rijden, zonder dat je dit al te veel kracht en moeite kost.

Voordelen

Dit prachtige merk heeft tal van voordelen. Uiteraard zijn het teveel om op te noemen, dus hebben we de belangrijkste voordelen verder voor je uitgelicht.

Ergonomisch

Voor wie bekend is met de term ergonomisch, weet dat in ontzettend veel gevallen essentieel is. Dit betekent dat je op de fietsen van FitBike op de juiste manier zit, zodat je de juist houding aanhoudt. Dit is niet alleen beter voor je prestaties, maar ook voor je lichaam. Door deze houding is het simpelweg een stuk gemakkelijker vol te houden, waardoor de route naar succes gegarandeerd wordt behaald.

Prijs

Waar veel hometrainers qua prijs relatief duur zijn, onderscheiden de hometrainers en ook spinningfietsen van FitBike zich door de geweldige prijs/kwaliteitverhouding. Ondanks de vele technische snufjes, zoals de hartslagsensoren en ook het LCD scherm, zijn ze prima betaalbaar. Zo kun je ook met een wat minder budget een prachtige hometrainer scoren, die van alle gemakken is voorzien.

Nadelen

Net als de nodige voordelen, hebben de fietsen van FitBike helaas ook enkele nadelen. Of ze noemenswaardig zijn, dat is volledig afhankelijk van je eigen wensen. Toch hebben we er een aantal voor je uitgepikt, waarvan we denken dat deze wellicht je keuze kunnen beïnvloeden.

Weerstandsniveaus

Eén van de grootste nadelen die de FitBike fietsen hebben, is het enorme verschil tussen de weerstandsniveaus. De stap om een weerstand omhoog te gaan is vaak dusdanig, dat je verplicht bent gedurende een langere tijd op een in principe al te lage weerstand te fietsen, alvorens je de stap kunt maken naar een stapje zwaarder. Dit kan voor velen net het punt zijn waarop een tussenstap zal helpen om dat extra stapje wel te kunnen behalen.

Bidonhouder

Een praktisch nadeel welke deze fietsen hebben, is dat ze niet allemaal zijn voorzien van een bidonhouder. Dit hoeft natuurlijk niet direct een heel groot probleem te zijn, maar erg handig is het niet. Nu zijn er wel andere mogelijkheden waarop jij alsnog je bidon binnen handbereik kunt bevestigen, maar van een merk zoals FitBike, zou je wel verwachten dat je ook op dit vlak alles tot in detail hebben geregeld.

Conclusie

Overall blijft FitBike een toonaangevend merk. Wanneer jij op zoek bent naar een fiets met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, dan zijn deze fietsen een absolute aanrader. Door de verschillende technische snufjes en niveaus, zijn ze geschikt voor iedereen.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

5 tips voor betere CrossFit-prestaties

CrossFit, een high-intensity fitnessprogramma, combineert gewichtheffen, atletiek en gymna…