Home Menselijk lichaam 3 tips voor het afsluiten van een zorgverzekering

3 tips voor het afsluiten van een zorgverzekering

3 minuten leestijd
0
0

Nu het nieuwe jaar nadert, beginnen steeds meer mensen met het vergelijken van verschillende zorgverzekeraars. In tegenstelling tot andere verzekeringen, kan de zorgverzekering maar eens per jaar worden omgezet naar een andere verzekeraar; aan het eind van het kalenderjaar. Als je geregeld gebruik maakt van fysiotherapie in verband met sportblessures, dan loont het om ieder jaar de zorgverzekering onder de loep te nemen.

Wacht echter niet te lang met het overzetten van de verzekering, daar de verzekeraars het tegen het eind van het jaar vaak erg druk hebben. Het maakt dat een klantenservice vaak slecht bereikbaar is. Heel vervelend, wanneer je nog vragen hebt over de polis van een bepaalde verzekering. In dit artikel geven we je alvast tips om je zorgpremie zo laag mogelijk te houden en toch goed gedekt te zijn.

1. Start met het inventariseren van de verwachte medische kosten

Een goed startpunt is het inventariseren van de medische kosten die je komend jaar verwacht te maken. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor een behandeling bij een fysiotherapeut, een behandeling bij de tandarts, een medische ingreep via de huisarts, enzovoorts. Door deze behandelingen vooraf in kaart te brengen, kun je de dekking van je zorgverzekering hier goed op laten aansluiten. Zeker voor behandelingen bij de tandarts en fysiotherapeut is vaak een aanvullende verzekering benodigd. Waar nodig kun je ook de huisarts raadplegen om te inventariseren of er behandelingen nodig zijn in het komende jaar op basis van je huidige gezondheid.

2. Aanvullende verzekeringen vergelijken

Waar de dekking van de verplichte basisverzekering vrijwel hetzelfde is bij de verschillende verzekeraars, kunnen er grotere verschillen zitten in de aanvullende verzekeringen. Een aanvullende verzekering afsluiten is vaak alleen interessant, wanneer je deze ook daadwerkelijk verwacht nodig te hebben. Bij een aanvullende tandartsverzekering kun je vooraf eenvoudig zelf berekenen welke behandelingen je uit zou moeten laten voeren om de kosten van deze verzekering er weer uit te halen aan het eind van het jaar. Vaak is het bij een enkel gaatje niet voordelig om voor een aanvullende verzekering te kiezen.

3. Maak gebruik van een betrouwbare online tool

De makkelijkste manier om verschillende verzekeringen en verzekeraars met elkaar te vergelijken, is het gebruik van een online tool. Hierbij is het belangrijk om te letten op de betrouwbaarheid van zo’n tool. Je wilt er zeker van zijn dat de tool alle verzekeraars meeneemt in de vergelijking en niet uitsluitend de verzekeraars die de eigenaar van zo’n tool een fraaie beloning aanbieden. Je kunt een nieuwe verzekering vaak rechtstreeks vanuit zo’n tool afsluiten. Wel zo makkelijk!

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Menselijk lichaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

5 tips voor betere CrossFit-prestaties

CrossFit, een high-intensity fitnessprogramma, combineert gewichtheffen, atletiek en gymna…