Home Artikelen Welke Pre Workout past het best bij jou?

Welke Pre Workout past het best bij jou?

5 minuten leestijd
0
0
welke pre workout

Veel krachtsporters gebruiken een pre workout booster om hun prestaties te verbeteren. Een goede pre workout geeft een energieboost, verbetert je uithoudingsvermogen en zorgt voor meer kracht bij het trainen. Toch is lang niet elk pre-workout supplement hetzelfde. Er zijn veel merken verkrijgbaar en allemaal hebben ze hun eigen samenstelling. Dus hoe bepaal je welke pre workout het best bij jou past? In deze blog vertellen we je waar je op moet letten bij het kiezen van de beste pre workout!

Samenstelling pre workout boosters

Een pre workout booster heeft een blend van voedingsstoffen die jouw sportprestaties moeten verbeteren. Vaak bevatten ze een mix van ingredi├źnten als BCAAÔÇÖs, creatine, beta alanine, taurine en citrulline. De exacte dosering verschilt per merk en daarom kan de werking per persoon verschillen. Ieder lichaam is anders en iedereen reageert dus ook anders op de samenstelling van pre workouts.

De verschillende voedingsblends zorgen vaak voor meer explosieve kracht, grotere spierpomp, meer uithoudingsvermogen, langdurige energie of juist voor een goede mentale focus.

Een pre workout voor jouw doel

Om een pre workout te vinden die bij jou past is het belangrijk om eerst te bepalen met welk doel je dit supplement gaat gebruiken. Je kunt jezelf een aantal vragen stellen.

  • Gebruik je een pre workout voor krachttraining of voor duursport?
  • Ben je allergisch voor bepaalde stoffen?
  • Ben je momenteel aan het bulken of aan het droogtrainen?
  • Welke supplementen gebruik je nog meer?
  • Verwacht je voornamelijk een energieboost of hecht je meer waarde aan uithoudingsvermogen of spierpomp?

Zoals je ziet bepaal je welke pre workout het best bij jou past op basis van persoonlijke doelen en voorkeuren. Vind jij het belangrijk dat je een flinke boost krijgt, kies dan voor pre workouts met een hoge dosering cafeïne. Verdraag jij cafeïne niet goed, kies dan juist voor pre workouts zonder stimulanten.

Beste pre workout kiezen?

Welke pre workout kan jij het best kiezen? Hieronder zullen we enkele soorten pre workouts toelichten. Zo kun je op basis van jouw persoonlijke wensen kijken welk supplement het meest geschikt is.

All-in-one pre workouts

Een all-in-one pre workout booster is een complete pre workout. Deze pre workouts bevatten een blend met de meest belangrijke ingredienten voor het sporten. Ze bevatten dus cafeine en taurine voor een energieboost, maar ook stoffen zoals beta aline, creatine en citrulline om je meer explosieve kracht en spierpomp te geven.

Dit zijn de meest verkochte pre workout boosters aangezien ze voor de gemiddelde krachtsporter geschikt zijn. Omdat ze een blend bevatten met alle basis ingredi├źnten is de dosering van elke stof vaak wel iets lager. Ben je een ervaren sporter of drink je overdag al veel cafe├»ne? Dan zal je wellicht te weinig merken van deze pre workouts.

Pre Workouts met stimulanten

Vind jij het belangrijk om een heftige boost te ervaren? Kies dan voor een pre workout met een hoge dosis cafeïne, beta alanine en taurine. Deze stoffen geven je meer energie, focus en zorgen voor die welbekende tintelingen voor het trainen. Zo krijg je zeker weten meer motivatie om te knallen in de sportschool.

Pre workouts met een hoge dosering stimulerende stoffen zijn o.a. ABE van Applied Nutrition, BLAST! van XXL Nutrition en 5150 van Rich Piana 5% Nutrition. Let wel op; zoÔÇÖn hoge dosering cafe├»ne is niet geschikt voor mensen met hartproblemen en vrouwen die zwanger zijn.

Pre Workouts zonder stimulanten

Mensen die veel koffie drinken merken vaak weinig van de cafe├»ne in een pre workout. Zij kunnen dus beter kiezen voor een pre workout zonder stimulanten. Ook wanneer je overgevoelig bent voor cafe├»ne is het beter om te gaan voor een pre workout booster zonder stimulerende ingredi├źnten. Een pre workout zonder stimulanten bevat dus geen cafe├»ne of taurine, maar juist meer van de andere stoffen om je uithoudingsvermogen, kracht en explosieve kracht te verbeteren.

Kies je voor zoÔÇÖn pre workout? Dan ervaar je een lange en krachtige spierpomp en merk je dat je bij het trainen meer kracht hebt. Dit komt doordat ze vaak een hoge dosering citrulline en creatine bevatten. Ook wanneer je laat op de avond traint is het verstandig om een pre workout zonder cafe├»ne te nemen. Zo voorkom je dat je niet in slaap kunt vallen.

Zoals je hebt kunnen lezen heb je nogal wat keus als het gaat om pre workouts. Bedenk voordat je een nieuwe pre workout koopt goed wat jouw wensen nu eigenlijk zijn. Kijk goed naar de blend van een bepaald merk en zorg dus dat de pre workout booster precies aansluit bij wat jij graag wil ervaren tijdens een training. Heb jij meer vragen over supplementen? Bij Voeding-en-fitness.nl kun je terecht voor al jouw vragen over voedingssupplementen en krachttraining.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

5 tips voor betere CrossFit-prestaties

CrossFit, een high-intensity fitnessprogramma, combineert gewichtheffen, atletiek en gymna…