Home Artikelen Alleen sporten is zo gek nog niet!

Alleen sporten is zo gek nog niet!

4 minuten leestijd
0
0
alleen sporten

“Als we samen naar de sportschool gaan, dan ga ik tenminste echt”. We moeten je wat vertellen… Dit is niet zo. Niet voor iedereen natuurlijk, maar in veel gevallen zorgt samen sporten juist niet voor extra tijd in de sportschool. Velen nemen bij hun sportschoolabonnement een extra abonnement op de groepslessen en we doen allemaal mee aan mud runs, want samen = leuker denken we dan. Voor iedereen werkt weer wat anders, maar heb je ook wel eens bedacht hoe heerlijk het kan zijn om gewoon alleen te sporten?

Besteed je tijd nuttig

Sporten kost tijd, dat is waar. Maar wanneer je alleen sport zal je zien dat je een stuk sneller klaar bent, terwijl je wel dezelfde work-outs doet. Je hoeft bijvoorbeeld niet te wachten wanneer je sportmaatje standaard 10 minuten later dan afgesproken komt opdagen, niet wachten tot de ander is omgekleed, geen minutenlang geklets, of wachten wanneer jullie om de beurt op een apparaat gaan. Natuurlijk moet je wel pauzes nemen tijdens het sporten, maar je bepaalt zelf wanneer je weer klaar bent voor een nieuwe work-out. En als je denkt dat het saai is om alleen te sporten: welnee, je doet gewoon een sport armband om waar je jouw smartphone in stopt en zet je favoriete afspeellijst aan. Heerlijk!

Geen lichaam is hetzelfde

Ieder lichaam is anders. De ene heeft een atletischere bouw dan de ander, maar heeft wellicht een minder sterke conditie. Toch vergelijk je jezelf al heel snel met anderen, terwijl dit nooit een eerlijke meetlat is. De enige persoon met wie je moet vergelijken ben jij zelf: hoe was jij een half jaar geleden en waar sta je nu? Deze vergelijking is altijd eerlijk en zal je een beter gevoel geven over je resultaten.

Fysieke én mentale boost

Of je er echt zin in hebt? Nou, nee. Maar toch doe je het! Je hijst jezelf op de loopband en gaat er helemaal voor! Want als je toch bezig bent… Geen afleiding door geklets, gewoon lekker je Happy Plugs oordopjes in en gaan. Wanneer jij na 5 kilometer afzien van die loopband afstapt zal je je euforischer voelen dan wanneer jij half lopend/half kletsend op een relaxt tempo na 3 kilometer er de brui aan geeft. Een fysieke en mentale boost dus! Door zelfstandig te sporten heb jij veel intrinsieke motivatie nodig wat je mentale toestand zeker ten goede komt. Ook op andere vlakken in je leven zal jij hier dus de vruchten van plukken.

Alles op je eigen tijd

Nog een voordeel van alleen sporten: je hoeft alleen rekening te houden met je eigen schema. Was je eigenlijk van plan om in de avond te gaan sporten, maar komt het uiteindelijk in de ochtend toch beter uit? Dan ga je toch gewoon in de ochtend! Zo kun je je eigen dag makkelijker indelen en heb je meer tijd voor andere dingen. Ook kun je rekening houden met je eigen bioritme. De beste tijd om te sporten is namelijk niet bij iedereen hetzelfde. Sommige mensen hebben meer energie in de ochtend, terwijl anderen het juist heerlijk vinden om na een dag werken alles eruit te gooien. Door op jouw beste moment te gaan sporten zal je krachtiger en effectiever trainen en krijg je dus ook beter resultaat. En daar draait het uiteindelijk om, toch?

En soms…

Op sommige dagen voel je gewoon dat je echt te weinig energie hebt, moet je per se nog iets voor je werk doen of heb je gewoon echt even geen zin. En weet je? Dan mag dat gewoon. Met genoeg intrinsieke motivatie weet jij namelijk van jezelf dat je de volgende dag wél gaat en dan genoeg energie hebt om dit allemaal dubbel en dwars in te halen. Op dit moment heb je gewoon even behoefte aan iets anders. En dat betekent: Motorola Moto E4 Plus hoesje open, Netflix aan en chillen maar. Want ook dat mag wel eens!

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

5 tips voor betere CrossFit-prestaties

CrossFit, een high-intensity fitnessprogramma, combineert gewichtheffen, atletiek en gymna…