Home Artikelen Meest gemaakte fouten tijdens krachttraining

Meest gemaakte fouten tijdens krachttraining

2 minuten leestijd
0
0

Tijdens krachttraining letten de meeste mensen niet op hun houding en capaciteit. Men probeert snel op korte termijn progressie te boeken en hierdoor kan er schade ontstaan. De schade hoeft niet per se op korte termijn zichtbaar te zijn. De meeste – en ook ernstige – schade zal op lange termijn plaatsvinden. Met dit artikel willen we fanatieke sporters bewust maken van het gevaar van té fanatiek sporten.

Wees aardig voor je gewrichten

Tijdens het krachttrainen belast je jouw lichaam enorm. Als het belasten op langere termijn wordt herhaald, dan is de kans groot dat je later last zal hebben van je gewrichten. Het is belangrijk om vooraf altijd een warming-up te doen. Het effect van overbelasting op koude spieren heeft een nog erger effect op gewrichten.

Te snel groeien

De meeste artsen beweren dat het voldoende is als je met ongeveer de helft van je eigen gewicht als krachttraining gebruikt. Weeg je 80 kilo? Dan zou 40 kilo het maximale moeten zijn wat je lichaam kan verdragen.

Je kan echter altijd nog het aantal kilo’s waarmee je traint opbouwen. Als je bijvoorbeeld met 10 kg dumbells je armen traint, dan is het verstandig om telkens 2.5 kg er bovenop te zetten in plaats van inconsistent te zijn waarbij je in een keer het dubbele gaat proberen te tillen. Als je dit op een lange termijn gecontroleerd doet, zou de kans klein moeten zijn voor last van je gewrichten.

Raadpleeg altijd je arts

Voedingssupplementen zoals groenlipmossel kunnen helpen bij gewrichtsproblemen. De mensen die last hebben van hun gewrichten zijn tevreden met de werking van de groenlipmosselen. De werking van het supplement is echter nog niet op academisch niveau bewezen. Raadpleeg altijd wel eerst je arts voordat je van plan bent om voedingssupplementen te gebruiken. Ben je benieuwd waar je deze supplementen kan vinden? Bekijk dan de website van Synofit

De Afslank Receptenbijbel

Het maakt niet uit of je cardio doet, krachttraining of een andere vorm van lichaamsbeweging; als je wilt afvallen dan is ook je voeding van belang. En de Afslank Receptenbijbel is volgens velen enorm handig om dat in orde te krijgen. Het uitgebreide boek helpt je stap-voor-stap, om voorgoed gedag te zeggen tegen de kilo's. Je kunt dit programma via de onderstaande link bekijken:

Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Wat is juicen? Groente en fruit in een versgeperst sapje

Een algemeen gevoel van malaise? Geen energie? En denk je dat het pizza- en patatpatroon d…