Home Artikelen Hoe je begint met outdoor training

Hoe je begint met outdoor training

3 minuten leestijd
0
0

De zomer is in aantocht. Dit betekent dat je binnen korte tijd gebruik kunt maken van alle mogelijkheden dat outdoor training biedt. Je hoeft de sportschool niet op te zeggen voor die paar weken dat het mooi weer is maar een aantal trainingen buiten de deur kunnen je meer dan goed doen. Het aantal work-outs dat je buiten kunt doen is bijna oneindig. Of je nu kracht wilt opbouwen, aan je conditie wilt werken of vet wilt verbranden; voor elk doel is outdoor trainen een mogelijkheid.

Waarom buiten sporten?

Het voordeel is niet alleen dat je meer variatie in je training stopt maar ook is de luchtkwaliteit beter en profiteer je van de voordelen van natuurlijk zonlicht (vitamine D). Als je gekluisterd bent aan de loopband dan is het oneven terrein van een bos niet alleen een welkome verademing maar levert het ook een stimulans voor je lichaam. In een bos hardlopen, of fietsen, geeft je lichaam signalen dat je niet kunt bereiken met een loopband. Het blijft niet alleen bij een fysiek voordeel maar ook mentaal heeft het een positief effect.

Hoe begin je?

De eerste stap is het vinden van een geschikte plek om je work-out te doen. Als je in de stad woont is een bos vaak niet om de hoek. Met een gebrek aan groen in je buurt is er geen andere keuze dan iets verder te zoeken. De plek waar je gaat trainen bepaalt voor een groot deel welke work-outs je kunt doen. Pak de spullen die je nodig hebt en ga op zoek naar een geschikte plek waar je alle oefeningen kunt doen. Dit kan een speelplaats voor kinderen zijn maar ook een verlaten parkeerplaats.Een ideale plek om buitenshuis te sporten is net ver genoeg om je warm-up te doen op de heenweg en achteraf de cool-down richting je huis. De tweede stap is om de juiste hardloopkleding aan te schaffen. Om zo prettig mogelijk te kunnen rennen, zonder blessures op te lopen, is het van groot belang om goedzittende kleding te dragen. Een ademend hardloopshirt, een broek en een goed paar hardloopschoenen zijn hierbij essentieel.

Tip: buiten hardlopen

Als je van hardlopen houdt dan is een bos een ideale plek. De oneven ondergrond biedt een extra uitdaging dat niet nagebootst kan worden door een indoor training. Hardlopen in de buitenlucht kan hiernaast de rust bieden die je nodig hebt van je drukke baan en sociale leven. Voor veel sporters is hardlopen in de buitenlucht een ontsnapping aan de realiteit.

Varieer de training

Is er geen geschikte plek in de buurt of ken je de buurt niet zo goed? Kies er dan voor om er een klassieke outdoor training van te maken met veel variatie. Deel de training op in secties waarbij je 1 km wandelt, 15 push-ups doet en weer 1 km gaat hardlopen gevolgd door 15 squats en ga zo maar door. Doe het voor een half uur of een uur; afhankelijk van hoe gevorderd je bent. Het voordeel is dat je niet gebonden bent aan een vaste plek en ondertussen maak je kennis met je omgeving. Je zult zien dat je op deze manier nieuwe plekken ontdekt die je nog eerder gezien hebt.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

5 tips voor betere CrossFit-prestaties

CrossFit, een high-intensity fitnessprogramma, combineert gewichtheffen, atletiek en gymna…