Home Artikelen Durf je niet naar de sportschool? Dit is wat je moet doen

Durf je niet naar de sportschool? Dit is wat je moet doen

3 minuten leestijd
0
2

Naar de sportschool gaan is voor veel beginners eng. De één wil niet bekeken worden door de mannen die er ook trainen, de ander maakt het te onzeker om al die slanke mensen tegen te komen. Wat de reden ook is, het is een vervelend gevoel. Je wil wel maar je durft niet. Durf je ook niet naar de sportschool? Dan geven wij je de tips om over je angst heen te komen zodat ook jij kunt werken aan een gezond en fit lichaam.

Waarom durf je niet?

De eerste stap is erachter te komen waarom jij niet naar de sportschool durft te gaan. Je weet het zelf het beste dus ga bij jezelf na waarom je niet durft. In veel gevallen komt het doordat je bang bent doordat anderen over je gaan oordelen. Dit staat ook wel bekend als gymtimidatie. Als outsider een sportschool binnenlopen kan nogal confronterend en intimiderend zijn. Wat je echter moet begrijpen is dat je niet slank of gespierd hoeft te zijn om naar de sportschool te gaan, daarvoor ga je er immers naartoe. De mensen op de sportschool oordelen niet over je, vaak moedigen ze je zelfs aan om door te blijven gaan.

Feit is: de meeste mensen in de sportschool zijn alleen maar met zichzelf bezig.

Wat werkt

Sporten met mensen om je heen is compleet normaal. Je hoeft je geen zorgen te maken over anderen terwijl je sport. Als je van tevoren alleen maar kunt denken aan alle mensen die in de sportschool aanwezig zullen zijn vraag jezelf dan af: “Wat gebeurt er als iemand je aankijkt?” Er gebeurt niets. Hiernaast heb je geen bewijs dat er überhaupt iemand naar je gaat kijken. Je maakt een voorstelling van iets dat kan gebeuren maar waarschijnlijk niet gebeurt.

Tip

Kijk niet naar anderen en hoeveel sterker of sneller de ander is. Dit stelt je alleen maar teleur als je net begint met sporten. Vergelijk jezelf niet met de anderen die aan het sporten zijn.

De angst voor het sporten wordt minder als je bekend raakt met de sportschool. Je leert de mensen kennen Als je nog helemaal geen idee hebt bij welke sportschool je wilt gaan sporten dan kijk je eerst eens rond wat er bij je in de buurt zit. Je hebt bijvoorbeeld de grote ketens zoals Fitforfree en One fit waar je deze Onefit korting kunt krijgen.

De beste manier om met je angsten om te gaan is door jezelf bloot te stellen aan de situaties die je eng vindt. Iemand die bang is om op de snelweg te rijden leert het alleen door het vaak te proberen. Misschien niet meteen op de snelweg maar eerst op de autoweg. Voor angst voor de sportschool werkt het niet veel anders. Je begint met het scenario dat je het minst eng vindt, zoals een wandeling buiten. De volgende stap zou een bakje koffie doen op de sportschool kunnen zijn. Als je dan eindelijk zover bent dan begin je met een hele korte trainingssessie. Breid de tijd dat je op de sportschool doorbrengt steeds verder uit en voor je het weet wil je niets anders meer.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

5 tips voor betere CrossFit-prestaties

CrossFit, een high-intensity fitnessprogramma, combineert gewichtheffen, atletiek en gymna…