Home Artikelen 5 redenen waarom je je sixpack niet kunt zien

5 redenen waarom je je sixpack niet kunt zien

2 minuten leestijd
0
0

Iedere dag buikspieroefeningen aan het doen maar nog steeds geen sixpack? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je sixpack nog niet zichtbaar is. De volgende 5 redenen komen vaak voor als een sixpack niet zichtbaar is.

1. Je doet geen oefeningen voor de rectus abdominis

Veel sporters denken dat de buikspieren al voldoende getraind worden met zware squats en deadlifts maar dit werkt niet voor iedereen. De zware compound oefeningen trainen de core maar onderzoeken tonen aan dat de rectus abdominis niet zwaar getraind wordt tijdens deze oefeningen. De rectus abdominis is juist de buikspier waar het om gaat. Train deze spier apart van de andere spiergroepen als deze nog niet goed ontwikkeld is.

RectusabdominisSQDL

2. Je hebt teveel lichaamsvet

De reden waarom een sixpack zich vaak niet laat zien is teveel lichaamsvet. Je kunt de buikspieren trainen alsof je leven er vanaf hangt maar als er teveel vet op zit dan ziet niemand het wasbordje. De buikspieren worden bij veel personen pas zichtbaar onder 10 procent lichaamsvet.

3. Je varieert de training niet

Het lichaam is slimmer dan veel mensen denken. Als je iedere keer dezelfde training doet met dezelfde oefeningen en herhalingen dan pas het lichaam zich op de training. Het gevolg? De spieren groeien niet meer en een plateau is bereikt. Door te variƫren voorkom je dat het lichaam zich kan aanpassen aan de training. Dit kun je op allerlei manieren doen zoals andere oefeningen, meer herhalingen, meer gewicht maar ook meer oefeningen of minder.

4. Je dieet is niet goed

De buikspieren worden gebouwd in de keuken, niet op de sportschool. Dit is een bekend gezegde waar een bepaalde mate van waarheid in schuilt. Het dieet is de belangrijkste factor om een sixpack zichtbaar te krijgen. Een goed dieet zorgt ervoor dat je onder 10 procent lichaamsvet komt en er blijft zodat de sixpack altijd zichtbaar is.

5. Je neemt niet genoeg rust

Rust en spieropbouw gaan hand in hand. Zonder voldoende rust is spieropbouw niet mogelijk. De spieren groeien namelijk in rust en niet tijdens de training. Als er sprake is van te weinig rust dan krijgen geen spieren geen tijd om te herstellen en sterker te worden. Het stress hormoon cortisol komt vrij als er niet genoeg rust is waardoor je nog verder van huis raakt. Cortisol staat erom bekend dat het een negatieve invloed heeft op het vetpercentage. Neem voldoende rust als je eindelijk die sixpack wilt zien.

Het perfecte lichaam

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk.

Bekijk de top 10 boeken over fitness en conditie
Laad meer artikelen
Laad meer door Redactie
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 redenen waarom je niet gaat sporten

Iedereen die geregeld sport staat voor dezelfde uitdaging om het te blijven doen. Er kunne…